Djeca stradala u naletu kamiona kod Novske išla na more

Region

Na odmaralištu Novska sjever u smjeru Zagreba na autoputu Zagreb-Lipovac vozač kamiona bez kočenja je naletio na grupu ljudi.

 

Prema nezvaničnim informacijama, kamion je bez kočenja ušao na prostor odmorišta u trenutku dok su iz parkiranog autobusa izlazili putnici te na njih naletio. Prema istim izvorima, na mjestu je poginulo dvoje djece, a više osoba je povrijeđeno.

 

Nezvanično stradala djeca su putovala iz Dalja u Zadar, a cijela grupa djece koja je bila u autobusu bili su učenici sedmog i osmog razreda.

 

SBplus portal javlja kako se jedan od dvoje učenika koji su zbrinuti u novogradiškoj bolnici nalazi u životnoj opasnosti i ljekari mu se bore za život.

 

Nesreća se, prema izjavama očevidaca, dogodila oko 10.15 časova, a kako pričaju svjedoci, kamion je s autoputa na parking uletio zbog navodno zaglavljenog tempomata, prenosi portal SBplus.

 

“Kako nije mogao usporiti uletio je na odmaralište na kojem su stajali ljudi koji su izašli iz više autobusa kako bi se odmorili prije nastavka puta. Bilo je strašno”, rekli su svjedoci koji su medijima javili o nesreći.

 

nezavisne.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *