Budva ne uvodi kazne za šetnju u kupaćem kostimu

Region

Prethodnih dana dosta se spekulisalo o tome da će Opština Budva uvesti red u svakodnevno funkcionisanje grada i da će se zato, po ugledu na Hrvatsku, uvesti kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, dok je za jelo i piće na javnoj površini predviđena kazna od 700 evra.

 

Međutim, za sada ove informacije nisu tačne, kaže za Blic predsjednik opštine Budva Marko Carević.

 

– To je jedna totalna neistina, po mom mišljenju da li će neko ići u kupaćem po gradu to je stvar vaspitanja i lične kulture i nije dobro da neka destinacija ide u vaspitanje koje bi neko trebalo da ponese od kuće – priča predsjednik Carević objašnjavajući da za sada apsolutno ne postoji način da se uvedu kazne ove vrste.

 

Svakako da ovo nije dobra poruka za turiste iz regiona ali oni sada mogu da budu bezbrižni i mirno i ležerno se opuštaju u dijelovima Budvanske rivijere.

 

Petar Ivković, predsjednik sektora Turističkih agencija u crnogorskom turističkom udruženju objasnio je da šta će sve novo Budva pružiti turistima u predstojećoj ljetnjoj sezoni.

 

– Ono što je od ove godine zanimljivo jeste to da je doneseno novo pravilo po kom će poslije 17 sati pa na dalje biti besplatno korišćenje ležaljki, takođe uvešće se veliki broj plaža “pet frendli” na kojima će moći regularno vlasnici pasa da se kupaju sa svojim ljubimcima. Takođe sada će se plaže kategorisati tako da će biti onih koje će biti namijenjene mladima ali i porodicama sa djecom – objašnjava Ivković.

 

Cijene ležaljki zavise od jedne plaže do druge, a otprilike za jedan komplet se kreću od nekih 5 pa do 15 evra na javim gradskim plažama. Hotelske plaže podrazumijevaju mnogo veće cijene i to opet zavisi od svakog hotela za sebe.

 

Pored brojnih manifestacija koje Budva pruža tokom čitave godine sljedeća koja će sačekati turiste iz Srbije jeste prvi veliki “Budva Beer Fest” koji će se održati od 14. do 16. juna na Stadionu “Lugovi” pri samom ulazu u grad iz pravca Podgorice i Bara, piše Blic.

 

Pred publikom će nastupiti veliki broj izvođača ali i bendova kao što su Željko Joksimović, Ortodox Celts, Hladno pivo, Plavi orkestar, YU grupa, Brkovi, Dejan Petrović Big bend, Tropico bend, Riblja čorba, Psihomodo pop, Zabranjeno pušenje, Who See.

 

Grad sa tradicionalno najboljom zabavom na Jadranu očekuje goste muzičkog spektakla domaćinski, a sudeći po najavama i vremenske prilike će biti na strani turista, pa će sunce i prepoznatljivi muzički zvuci uvesti goste u još jedno ljeto za pamćenje.

 

Blic

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *