U Beogradu otvoren sajam naoružanja i vojne opreme

Region

Sajam naoružanja i vojne opreme “Partner” na kojem će nastupiti 128 izlagača, među kojima i iz Republike Srpske i BiH, počeo je danas u Beogradu.

 

Sajam je svečano otvorio ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslava Petričevića.

 

Na Sajmu “Partner”, koji je najznačajna manifestacija ovog tipa u jugoistočnoj Evropi, nastupiće 96 izlagača iz Srbije i 32 iz inostranstva.

 

Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, NJemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, BiH – Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka, Bjelorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

 

Jedan od izlagača biće i preduzeće “Tehnički remont Bratunac” /TRB/, koje će predstaviti dva serijska modela oklopnog vozila “despot”, uključujući i unaprijeđenu verziju. Među izlgačima iz Srpske na Sajmu su i banjalučki “Kosmos” i bijeljinski “Orao”.

 

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo odbrane Srbije, suorganizator JP “Jugoimport SDPR”, a izvršni organizator Beogradski sajam.

 

“Partner 2019” je nova prilika da Ministarstvo odbrane i domaća odbrambena industrija predstave naučne, istraživačke, opitne, remontne i obrazovne kapacitete svojih institucija i njihov konačni rezultat.

 

Sajam karakteriše i tradicionalno bogat prateći program sa prezentacijama domaćih i stranih firmi, stručnim programima i predavanjima.

 

Drugog dana sajma za visoke zvanice biće organizovano bojevo gađanje na poligonu u Nikincima, sa velikim brojem novog naoružanja.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *