Vučić: Srbija nastavlja politiku ekonomskog i vojnog jačanja

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Nišu da će Srbija nastaviti da vodi politiku ekonomskog i vojnog jačanja, jer je to temelj da zemlja bude nezavisna i da samostalno donosi odluke, a oni koji joj nisu porijatelji, ističe, uvijek će, i u tome i u svemu drugom, tražiti dlaku u jajetu.

 

Vučić je, u izjavama novinarima na pitanje kako komentariše negativne reakcije iz regiona zbog obnavljanja vojnog potencijala Srbije, a istovremeno se ocjenjuju sasvim normalnim vojne vežbe u Hrvatskoj koje direktno imaju za cilj smanjenje uticaja Moskve u regionu, rekao da kada se vidi način na koji kritikuju politik Srbije onda je jasno da bi željeli da je njihova politika – politika “slabe i neuspješne Srbije, i politika ekonomskog slabljenja Srbije”.

 

“Naša politika je politika ekonomskog jačanja, vojnog snaženja, nakon decenija propadanja. Nismo imali nijedan avion koji je mogao da poleti da zaštiti naše nebo. Za jačanje su bili potrebni novac i ogromne reforme. Vojno i ekonomsko snaženje je uslov da sačuvate svoju nezavisnost i da neko drugi ne donosi odluke umesto vas”, objasnio je on.

 

Istakao je da Srbija nikoga ne ugrožava, neće nikoga da dira, niti da napada, i da nikome nije uzimala teritorije kao što su neki iz regiona učestvovali u oduzimanju teritorije Srbije.

 

“Očigledno je da postoji kod nekih neka vrsta zebnji od obnove snage Srbije. Srbija će biti sve snažnija, i neće toga da se stidi, već da se ponosi. Takvu politiku ćemo nastaviti i u budućnosti”, poručio je Vučić.

 

Rekao je da što se tiče napada na njega lično odavno se zbog njih ne sekira, kao što ga je to pogađalo 2014. ili početkom 2015, jer je razumio da protiv njega nemaju ništa, već žele mnogo slabiju Srbiju, da mogu da je ucjenjuju oko Kosova, da ne može da bude ravnopravna sa drugima, a sve predstavljajući kao težnjama za dominacijom i nove hegeminje.

 

Vučić je podvukao da će Srbija nastavljati da bude sve jača u vojno policijskom smislu, kao svakom drugu.

 

“Oni koji su nam prijatelji oni će se radovati, radovaće se svakom novom helikopteru, a oni koji nisu tražiće dlaku u jajetu”, zaključio je predsjednik Srbije nakon prisustva ceremoniji zatvaranja međunarodne vježbe u oblasti vanrednih situacija “Srbija 2019”.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *