Đurić: Niko neće ostati gladan

Region

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je danas da niko na Kosmetu neće ostati gladan i žedan i da će se raditi na normalizaciji situacije po pitanju snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama.

 

On je rekao da je važno što je juče, na Vidovdan, bio u Zubinom Potoku i Kosovskoj Mitrovici, posebno jer su Albanci sve vrijeme “igrali šahovsku igru” i tražili način kako da ponize Srbiju i da nađu način da on ne ode na Kosovo i Metohiju.

 

“Onaj ko zna šta Vidovdan i Kosovo i Metohija znače za Srbiju, zna da je nemoguće bilo kog Srbina sprečiti da bude na Kosmetu. Nisam odustao zbog pretnji Prištine i to nikada neću uraditi”, rekao je Đurić za Televiziju “Pink”.

 

On je poručio da Srbija ne želi da ugrožava bilo čiju bezbjednost i bilo čije živote, te da Beograd nastoji da bude odgovoran i da nikome na da povod, makar i lažni, da gazi i ugnjetava srpski narod.

 

“Srbija i njene državne institucije su s našim narodom na Kosmetu”, ponovio je Đurić, podsjetivši da država tamo sprovodi 149 projekata podrške, a da će do kraja godine taj broj biti povećan na 350.

 

Đurić kaže da bi Albanci mogli da nauče nešto iz poruke da ono što je dobro za Srbe, ne mora biti loše za njih.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *