Dačić: Srbija preko SAD da zaštiti svoje interese

Region

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da je prisustvo Srbije na američkom kontinentu važno za pitanje Kosova i Metohije, odnosno ako želi da u najboljoj mogućoj mjeri zaštiti svoj nacionalni i državni interes.

 

Dačić, koji je u Bogoti prisustvovao zasjedanje Generalne skupštine Organizacije američkih država, rekao je da je od 35 zemalja američkog kontinenta Srbija uspjela da promijeni političku sliku, te da trenutno 19 zemalja nije priznalo nezavisnost Kosova, a 16 jeste.

 

On je dodao da je rezultat napora bio taj da su Surinam, Grenada i Dominika suspendovale, odnosno poništile odluku o priznavanju jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti.

 

“U tom smislu su i svi naši sastanci i naše prisustvo na američkom kontinentu od velikog značaja za održavanje kontakta i razgovore s prijateljskim zemljama”, rekao je Dačić za Tanjug.

 

On je naveo da je u Kolumbiji razgovarao s predstavnicima dvadesetak država, te ocijenio da su to sve bili dobri razgovori, te da je siguran da će rezultat biti veoma pozitivan kada je riječ o Kosovu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *