Počeli lokalni izbori u Albaniji

Region

U Albaniji je jutros počelo glasanje birača u okviru lokalnih izbora, koji se održavaju u ovoj zemlji u atmosferi napetog političkog konflikta, sa opozicijom koja bojkotuje izbore.

 

Birači glasaju kako bi izabrali predstavnike vlasti koji će biti na čelu 61 okruga u naredne četiri godine, javio je AP.

 

Preliminarni rezultati se ne očekuju prije ponedjeljka. Mjere bezbjednosti su zbog izbora posebno pojačane. Pripadnici albanske vojne jedinice “komandosi” od juče brinu o bezbjednosti stranih ambasada u Tirani, prenosi MIA.

 

Albanski komandosi su zaduženi za bezbjednost 84 važna objekata i oni će zameniti oko 300 policajaca koji u uobičajenim okolnostima obezbjeđuju te objekte.

 

– Ukupno 7. 779 policajaca će biti angažovano na lokalnim izborima u Albaniji. Oni će imati na raspolaganju vozila, kao i adekvatnu opremu za komunikaciju. Njima će pomagati 1.450 pripadnika drugih policijskih sektora, kao i pripadnici granične policije – izjavio je direktor albanskog Biroa za javnu bezbjednost Albert Dervišaj.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *