Kitarović protiv žice na granici sa BiH

Region

Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović komentarisala je u četvrtak stanje sa migrantima na hrvatskoj granici i poručila da je protiv postavljanja žice na granici s Bosnom i Hercegovinom u kojoj žive Hrvati.

 

Grabar-Kitarović je zajedno s ministrom unutarašnjih poslova Davorom Božinovićem obišla teren uz granicu s BiH i kazala kako Hrvatska nikada neće biti “hot-spot” za bilo kakve migrante.

 

Poručila je kako je protiv postavljanja žice na granicu s BiH u kojoj žive Hrvati te kritikovala i odnos vlasti u Bosni i Hercegovini prema migrantskoj krizi.

 

Ona je stala u odbranu hrvatskih policajaca, a povrede na koje se migranti često žale objasnila je teškim terenom te je novinare provela kroz šikaru kako bi to i pokazala.

 

Grabar-Kitarović je naglasila i kako je bila u pravu kad je kritikovala izbjegličku politiku njemačke kancelarke Angele Merkel, ali nije htjela pretpostavljati kako će se ponašati Urusla fon der Lejen, kazavši kako to nije hrvatski, nego evropski problem.

 

Načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Mirko Šundov na pitanje o Hrvatskoj vojsci te ljudstvu i tehnici rekao je da ministar Božinović na raspolaganju ima vojnika “koliko treba”, prenosi N1.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *