Dojava o bombi na beogradskom aerodromu

Region

Zbog dojave o bombi u avionu “Lufthanze” na aerodromu “Nikola Tesla” kontradiverziona ekipa MUP-a pretražuje letelicu. Evakuisano 130 putnika i članova posade.

 

Reč je o avionu “Lufthanze” aviona koji je, u trenutku dojave o postavljenoj bombi, bio u pripremi za let ka Frankfurtu. Neki mediji su preneli da je u tom avionu bila i mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije.

 

Na aerodrom “Nikola Tesla” upućena je kontradiverziona ekipa policije. U toku je pregled aviona na liniji Beograd – Frankfurt, a policija utvrđuje da li je reč o lažnoj dojavi o bombi i radi na identifikovanju osobe koja je zvala aerodrom, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

 

Rano jutros nepoznata osoba pozvala je Aerodrom Nikola Tesla i prijavila da je u avionu, koji je trebalo da poleti iz Beograda za Frankfurt, postavljena bomba. U MUP-u navode da su na lice mesta odmah upućene sve raspoložive snage.

 

U međuvremenu oglasila se i nemačka aviokompanija “Lufthanza”, koja je potvrdila da let iz Beograda za Frankfurt nije obavljen zbog “bezbednosno važne poruke”, koje je kompanija dobila jutros za ovaj let.

 

“Let LH411 koji je trebalo da se obavi avionom Erbas A320 pod registracijom DAINO nije poleteo kao što je bilo planirano. Zbog ‘bezbednosno bitne poruke’, koju je ‘Lufthanza’ dobila jutros za taj let, 130 putnika je bezbedno evakuisano iz aviona, i još uvek se nalazi na gejtu aerodroma u Beogradu”, navedeno je u saopštenju.

 

Nemačka kompanija ističe da zajedno sa vlastima istražuje ovaj slučaj. Putnici, kako se ukazuje, čekaju na gejtu na dalji razvoj, a posada čeka odobrenje za sprovođenje leta.

 

“Bezbednost i sigurnost je prvi prioritet Lufthanze”, naglašava kompanija.

 

Kako su saopšili sa aerodroma “Nikola Tesla”, tokom jutra došlo je do “vanrednog događaja prilikom pripreme za let za Frankfurt”.

 

“Sve nadležne službe, uključujući i aerodromske službe, reagovale su odmah, u skladu sa procedurama kako bi, kao osnovni prioritet, osigurale najviši stepen bezbednost putnika i vazduhoplova”, navodi se u saopštenju aerodroma, koje je preneo Tanjug.

 

Kako dodaju, “avio-saobraćaj na Aerodromu Nikola Tesla Beograd sve vreme se odvija prema predviđenom redu letenja.

 

Prema informacijama TV Prva, policija je pregledala avion a više informacija o letu biće objavljeno posle 12 časova.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *