Hrvatska nije donijela odluku o odlaganju nuklearnog otpada

Region

Vlasti u Hrvatskoj nisu donijele odluku da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice sa BiH.

 

“Prema zaključcima sa 12. sjednice Međudržavne komisije za praćenje sprovođenja ugovora između Vlade Hrvatske i Vlade Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi sa ulaganjem, korištenjem i razgradnjom Nuklearne elektrane `Krško`, Koordinacioni odbor će obavijestiti predsjednike hrvatske i slovenačke delegacije Međudržavne komisije o tome da li su pronašli moguće rješenje u vezi sa zajedničkim odlaganjem nisko i srednje radioaktivnog nuklearnog otpada”, istakli su u Ministarstvu za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.

 

U ovom ministarstvu su istakli da je naredni sastanak Koordinacionog odbora planiran u avgustu 2019. godine, a sjednica Međudržavne komisije, koju će organizovati, slovenačka strana u septembru 2019. godine, te da će o daljnjim aktivnostima javnost biti pravovremeno inFormisana.

 

Hrvatska već dvije godine razmatra izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na granici sa BiH, a hrvatski mediji su objavili da je donesena deFinitivna odluka da se ide u taj projekat, što su demantovale informacije iz Ministarstva za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *