Slovenija mobilisala rezervnu policiju zbog migranata

Region

Slovenačka vlada danas je mobilisala veći broj pripadnika rezervne policije koji bi trebalo da zamijene policajce na godišnjem odmoru, a zbog povećanog priliva migranata kao i pojačanog saobraćaja u turističkoj sezoni.

 

Očekuje se da će se potreba kontrole bezbednosnih izazova do kraja godine povećavati, kao i obim zadataka policije na više područja njenog rada, saopštila je slovenačka vlada.

 

Donjeta je odluka da se u rad policije do kraja godine dodatno angažuju pripadnici pomoćne policije iako je po pravilu zakonsko ograničenje njihovog angažovanja 30 dana u jednoj godini, prenosi Hina.

 

U vladi navode da se obim zadataka policije na granici s Hrvatskom povećava zbog porasta ilegalnih migracija u odnosu na prošlu godinu i zbog bezbJednosne situacije u saobraćaju koja se ove godine pogoršala.

 

Do 17. juna na slovenačkim putevima poginulo je 52 ljudi, znatno više od 39 koliko ih je nastradalo u istom razdoblju prošle godine.

 

Direktorka slovenačke policije Tatjana Bobnar rekla je prIJe nekoliko dana prilikom završetka obuke nove klase policijskih pripravnika da je kadrovska situacija u policiji kritična i da bi policiji bilo potrebno 700 novih zaposlenih.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *