Ugljen monoksid uzrok trovanja na Hvaru

Region

Na press konferenciji je potvrđeno da su djeca koja su nakon trovanja i smrti jedne odrasle osobe prmljeni u splitsku bolnicu i dalje životno ugrožena, te da je uzrok trovanja vjerojatno na brodu na Hvaru ugljen monoksid.

 

“Djevojčica i dječak su i dalje životno ugroženi s višeorganskm zatajenjem, i dalje su na respiratoru, intenzivno liječenje se nastavlja. Prema pristiglim nalazima povišena je razina karboksihemoglobina što može biti posljedica udisanja ugljičnog monoksida”, rekla je liječnica Polić. Nešto kasnije na upit novinara o visini karboksihemoglobina rekla je kako te vrijednosti nisu “životno opasne”.

 

“Kad je netko životno ugrožen, onda znači da je ishod neizvjestan”, dodala je na pitanje novinara koliko je stanje opasno.

 

“Troje bolesnika, majka djece koja je imala najteži kliničku sliku, njeno stanje danas je bolje, no to je daleko od dobroga. Ovo drugo dvoje, od kojih je jedan i liječnik, ujedno i gradonačelnik tog gradića odakle potječu, su bolje, oni su bili praktički u dnevnoj bolnici, ali će sutra doći ponoviti nalaze”, rekao je Dolić.

 

Na press konferenciju došao je Milan Kujundžić te doktori Ante Srzić, infektolog, Krešimir Dolić, Branka Polić, načelnik dječje intenzivne.

 

Dvoje djece i četvoro odraslih, od kojih je jedan muškarac preminuo, primljeni su u utorak hitno u bolnicu nakon trovanja.

 

index.hr

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *