Vlasnik i kapetan broda na kojem su se otrovali putnici u pritvoru

Region

Vlasniku i kapetanu broda, na kojem je zbog trovanja ugljen-monoksidom jedna osoba preminula, a dvoje djece životno ugroženo, određen je pritvor zbog sumnje da su počinili teško krivično djelo protiv opšte bezbjednosti.

 

Oni su uhapšeni juče jer su ugradili agregat u radionici broda zbog čega je došlo do isticanja otrovnih gasova u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina, što je dovelo do trovanja putnika iz Italije.

 

U hvarsku luku u utorak, 13. avgusta, uplovio je brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, dok je pet osoba zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u splitsku bolnicu, prenosi portal Index.hr.

 

“Djevojčica i dječak su i dalje životno ugroženi s višeorganskim zatajenjem, još su na respiratoru i intenzivno liječenje se nastavlja. Prema pristiglim nalazima imaju povišen nivo karboksihemoglobina što može biti posljedica udisanja ugljen-monoksida”, rekla je šef Zavoda za intenzivnu pedijatriju Kliničkog bolničkog centra u Splitu Branka Polić.

 

Zdravstveno stanje majke dvoje djece je stabilno i više nije životno ugrožena, a preostalo dvoje pacijenata se osjeća dobro i za nekoliko dana mogli bi otputovati u Italiju.

 

Prijatelj nastradalog Bruno Mankuzo, koji je takođe bio na brodu, rekao je da su putnici pronađeni bez svijesti.

 

“Oko deset časova, još nisu vidjeli nikoga od nas pa su otvorili vrata naših soba i šokirali se. Našli su nas potpuno nesvjesne, u dubokom snu. Eugenija su pronašli u kupaonici, naopačke u kadi. Izgleda da je u toku noći pokušao ustati i udario je glavom od kadu i ostao ležati u njoj mrtav”, rekao je Mankuzo za HRT.

 

Pomoć ljekara su zatražila i dva policijska službenika iz ekipe koja je obavljala uviđaj na brodu, a nakon pregleda su pušteni kući.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *