Više osoba privedeno zbog napada na Srbe u Kninu

Region

Policija u Šibeniku privela je više osumnjičinih za napad na Srbe u selu Uzdolje kod Knina, kada je povrijeđeno nekoliko osoba, javio je jutros HRT, pozivajući se na nezvanične izvore.

 

Portparol Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor rekla je da se intenzivno obavljaju kriminalistička istraživanja, te da se u policijsku stanicu dovode osobe koje bi se mogle povezati s napadom, kao i osobe koje bi mogle uputiti na krivce.

 

U mjestima Uzdolje i Đevrske u okolini Knina, prije sedam dana tokom prenosa fudbalske utakmice u dva kafića napadnuti žitelji srpske nacionalnosti.

 

HRT prenosi da su maskirani napadači u Uzdolju verbalno i fizički napali vlasnika i goste kafića i da je tom prilikom pet osoba lakše povrijeđeno, među njima i maloljetnik koji je zadržan u kninskoj bolnici.

 

Vlasnik kafića rekao je da su napadači imali fantomke, a napali su ih šipkama, daskama, letvama, te počeli da razbijaju i da ih tuku.

 

Napad je okarakterisan kao krivično djelo iz mržnje i izazivanje nereda, naveo je HRT.

 

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac izjavio je ranije da napad na Srbe na području Knina odlike skvadrističke grupacije i da nisu slučajni i spontani.

 

Uzdolje je mjesto s većinski srpskim stanovništvom, a gosti u kafiću gledali su fudbalsku utakmicu “Jang bojs”-“Crvene zvezde”.

 

Napadači, ako im bude utvrđena krivica, mogu dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora, dodaje HRT.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *