Vučić: Uzdržanost o deklaraciji SDA

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pažljivo pročitao deklaraciju SDA, ali da će i dalje biti uzdržan, čekajući odgovore i akte Srba, odnosno zvaničnih institucija Republike Srpske i organa svih političkih partija u Srpskoj.

 

– Onda ću biti spreman da i sa njima razgovaram i da, umirujući situaciju, spuštajući tenzije, pronađemo neku vrstu zajedničkog imenitelja. Mislim da je to jedini odgovoran pristup u trenutku koji nije tako lagan – rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

 

On je naveo da je danas imao dobre razgovore sa predstavnicima NATO u Beogradu i da vjeruje da će oni prenijeti njegove poruke generalnom sekretaru Alijanse Jensu Stoltenbergu, kao što je Beograd razumio njihove.

 

– Posebno o značaju očuvanja mira i stabilnosti u cijelom regionu. Tu mislim i na odnose Beograda i Prištine, ali i na neuporedivo širi region, posebno na situaciju u BiH – precizirao je Vučić.

 

Vučić je, komentarišući predsjedničku kampanju u Hrvatskoj i napade na njega, rekao da bi volio da je čuo nešto što se tiče budućnosti, ali da za takvu saradnju, očigledno, mnogi nisu zainteresovani.

 

– Žao mi je zbog toga. Mi razmišljamo o budućnosti i spremni smo sa svima njima da sarađujemo, ali bez ikakvih ucjena o prošlosti, pogotovo od onih koji imaju ponajmanje prava da nas pitaju o prošlosti bilo šta, a kamoli da ucjenjuju po bilo kojem pitanju – rekao je Vučić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *