Vučić: Zapad da ne pomaže Albancima u bolesnim ciljevima

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je danas, poslije najnovijih manipulacija Prištine i prijetnji ukidanjem Srpske liste, na veoma loš razvoj događaja i pozvao zapadne partnere i tzv. Kosovo da “se urazume”, kako bi se izbjegla katastrofa.

 

“Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji posebno po pitanju pokušaja Albanaca da donesu odluku o ukidanju Srpske liste”, rekao je Vučić u razgovoru sa predsjednicom Savjeta federacije Federalne skupštine Ruske federacije Valentinom Matvijenko.

 

On je istakao da je Srpska lista je partija koja je dobila 96 odsto glasova kosovsko-metohijskih Srba i da je imala podršku Beograda.

 

Konstatovao je da su u Prištini izmislili nekakvu priču o trovanju kovertama iz Srbije i pri tome rekli da su članovi CIK-a otrovani, a nijedan Srbin član CIK-a nije otrovan.

 

Sada, ističe Vučić, više nisu sigurni da su otrovani, “ne znaju šta da izmisle, ali konstatuju da treba ukinuti Srpsku listu”.

 

To će, ukazuje predsjednik Srbije, ostaviti kasatrofalne posljedice po odnose Srba i Albanaca.

 

“Srba tada više neće btii u instituacijama, a zna se kada ih nema u instituacijama gde ih ima i kako će morati da štite i čuvaju svoju slobodu i ognjište”, rekao je predsjednik Vučić.

 

“Zato smo molili naše zapadne partnere da se urazume zajedno sa Albancima, da im ne pomažu u tim bolesnim ciljevima, jer, u protivnom, plašim se da se bližimo katastrofi”, upozorio je on.

 

Vučić je kazao da je sve što su radili Zapad i Priština bilo sa jednim ciljem – uništenje Srpske liste.

 

“To je velika briga za nas. Hvala Rusiji. Dogovorio sam da se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u decembru vidim i veoma se radujem tom susretu. Očekujem uskoro posetu predsednika Medvedeva, da zajednički proslavimo oslobođenje Beograda i Srbije. Vama hvala na ličnom zalaganju za najbliže odnose sa Srbijom. Nadamo se da ćete nas još češće posećivati u budućnosti”, kazao je on.

 

Vučić je rekao da su politički i ekonoski odnosi između Srbije i Rusije veoma dobri i još jednom zahvalio i Valentini Matvijenko i predsedniku Rusije za podršku u očuvanju teritoprijalnog integriteta Srbije.

 

“Robna razmena raste, ekonomski odnosi su odlični, robna razmena raste, a najvažnije je čvrst i kostantan stav Rusije po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. I hvala i vama i predsedniku Putinu na toj podršci. naši politički odnosi su veoma dobri i mislim da vaša poseta jača i političke i ekonomske odnose”, rekao je Vučić u obraćanju Matvijenko na ruskom jeziku.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *