Srpska lista: Naoružane horde maltretiraju Srbe

Region

Srpska lista osudila je jutrošnji upad specijalne jedinice kosovske policije – ROSU na sjever Kosova i zatražila da odmah budu pušteni na slobodu Srbi koji su neosnovano uhapšeni.

 

Iz Srpske liste ocjenjuju da je jutrošnji upad izveden s ciljem destabilizacije situacije i zastrašivanja srpskog naroda u Kosovskoj Mitrovici, a u želji da se skrene pažnja albanske javnosti sa još jednog neuspješnog pokušaja Prištine da dobije članstvo u Interpolu.

 

– Današnji upad i neosnovano hapšenje naših sugrađana je prosta divljačka demonstracija sile Prištine nad nedužnim građanima, na koje čitava međunarodna zajednica ćuti. Maltretiranje nedužnih građana uz nikakve dokaze postaje standardna mantra kojom se albanski lideri služe za prikrivanje vlastitih poraza i neuspjeha – saopšteno je iz Srpske liste.

 

Iz Srpske liste su podsjetili da je 23. novembra prošle godine, dva dana nakon što je Priština poražena u namjeri da se priključi Interpolu, takođe izvršen brutalni upad na sjever Kosova.

 

– Juče je ponovo Priština ostala bez članstva u Interpolu, a odmah danas do zuba naoružane horde su upale i maltretirale Srbe – dodaju iz Srpske liste.

 

U jutrošnjoj akciji Kosovske policijske službe (KPS) i njene specijalne jedinice ROSU u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice uhapšeni su pripadnik KPS Rade Basara i Vasilije Bojić, sin komandira KPS za region Sjever Željka Bojića, rečeno je Srni u KPS.

 

Jutrošnja akcija sprovedena je prema nalogu specijalnog tužioca Sulje Hodže, koji je vodio istragu o ubistvu lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *