Otac i sinovi oteli dječaka iz Stare Pazove

Region

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su četiri osobe zbog otmice Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazove.

 

Riječ je o Marku Jovišiću (54) iz Stare Pazove i njegova dva sina, L. J. (19) i drugom koji je maloljetan, kao i osamnaestogodišnjem Aleksi Mrđi iz ovog grada, saznaje Blic.

 

Sumnja se da su oni u subotu oko 23.30 časova u Ulici Branka Radičevića u Staroj Pazovi presreli trinaestogodišnjeg dječaka koji je vozio bicikl, oteli ga i vezali, a zatim automobilom marke “punto” odvezli u napuštenu vikendicu u Belegišu gdje ga je čuvao L. J.

 

Nakon što je policiji prijavljen dječakov nestanak, intenzivnim radom pripadnika MUP-a dječak je pronađen sinoć u 23.45 časova u napuštenoj vikendici u naselju Belegiš.

 

Po nalogu nadležnog tužioca, L. J, M. J. i A. M. određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti privedeni u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

 

Kako Telegraf piše, dječak ne poznaje otmičare, ne zna ko su.

 

– Kada su ga dovezli sinoć u policijsku stanicu Petar nije bio uplašen. Otmičare nije prepoznao, zaista ne zna ko su – rekli su nam članovi njegove porodice.

 

Da podsjetimo, dječak je viđen poslednji put u Zmaj Jovinoj ulici u centru Stare Pazove, od tada mu se gubi svaki trag. Prije nestanka je poslao poruke bratu.

 

Petar je, prema riječima njegovog oca, neposredno prije no što je nestao, bio u kontaktu sa bratom, a zatim je uslijedio i telefonski razgovor sa majkom. Ipak, pred sam prekid tog poziva, dječak je izgovorio: “Skidajte mi povez s očiju”.

 

Kako Blic nezvanično saznaje, smatra se da iza otmice stoje njegovi drugovi koji su ga ucijenili i da je on postao njihov dužnik.

 

Njegovi prijatelji znali su da je Petar iz najimućnije porodice, te su se tako dosjetili i skovali plan otmice.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *