Dačić: Sjednica Savjeta bezbjednosti UN o KiM 31. oktobra

Region

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će sjednica Savjeta bezbjednosti UN o situaciji na Kosovu i Metohiji biti održana u četvrtak, 31. oktobra, uprkos suprotnim nastojanjima Prištine.

 

– Definitivno je da će sjednica biti održana 31. oktobra u Savjetu bezbjednosti UN i ja ću na njoj učestvovati. Na kraju su, ipak, predstavnici Prištine obavijestili da će doći na sjednicu – rekao je Dačić.

 

On je istakao da će članice Savjeta bezbjednosti UN upoznati o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, brojnim incidentima, kao i o aferi u vezi sa navodnim trovanjima i, kako je naveo, velikim lažima koje dolaze iz Prištine.

 

– Prenijeću stavove predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da želimo kompromis, nastavak dijaloga, ali da očigledno sa druge strane i dalje žele da nametnu svoj stav o priznanju nezavisnosti Kosova, što je za Beograd apsolutno neprihvatljivo – rekao je Dačić.

 

On je za Tanjug ponovio da Beograd želi kompromis i da će učestvovati u nastavku dijaloga ako Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije i BiH.

 

Večernje novosti pisale su ranije danas da je sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu, predviđena za 31. oktobar, pod velikim znakom pitanja, navodeći da, po svemu sudeći, iza toga stoji Velika Britanija.

 

Sjednica bi mogla da bude odgođena jer, kako saznaje list, na zasjedanje u Njujorku, navodno, ne može da dođe ambasador samoproglašenog Kosova u SAD Vljora Čitaku.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *