Gatara starijoj ženi ukrala 60.000 KM

Region

Tridesetdevetogodišnja R. N. sklopila je sporazum o priznanju krivice sa Prvim osnovnim tužilaštvom, na osnovu kog je osuđena na 10 mjeseci zatvora jer je krajem decembra prošle godine, predstavljajući se kao gatara, pokrala stariju Beograđanku koja ju je pustila u svoj stan.

 

R. N. se sumnjičila da je pozvonila na vrata stana u kojem živi starija žena i pitala je da li ima stare novine i da li može da dobije čašu vode.

 

Žena ju je pustila u stan, a “gošća” je navodno odmah počela da se raspituje koga ima i sa kim starica živi. Potom joj je ponudila da joj gata, na šta je žena pristala.

 

Starijoj gospođi rekla je da se gatanje radi na novcu, pa joj je tražila da donese sve pare koje ima i stavi ih na sto. Žena je povjerovala i iz spavaće sobe donijela 12.000 evra.

 

R. N. joj je navodno gatala, a onda joj rekla da novac mora da stavi u jastučnicu i da ga tu drži devet dana. Poslije gatanja, žena je otišla da pripremi kafu, a R. N. je iskoristila trenutak i ukrala ženi i novac na koji je gatala, ali i onaj koji je preostao u spavaćoj sobi.

 

Sumnja se da je riječ o 29.000 evra, 153.000 dinara i 700 kanadskih dolara (sve ukupno oko 60.000 KM), koje je starica držala u stanu.

 

(Kurir.rs)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *