Hrvatska policija ranila migranta u Gorskom Kotaru

Region

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je kasno sinoć da je migrant, koji je popodne povrijeđen tokom policijskog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija na području Gorskog kotara, zadobio težu povredu te je prevezen u riječku bolnicu gdje su ga operisali.

 

Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, juče kasno popodne na nepristupačnom području Gorskog kotara došlo je do ranjavanja jednog stranog državljanina za kojeg se sumnja da nezakonito boravi na području Hrvatske.

 

“Hrvatska policija je postupala, kao i svaki dan, u zaštiti državne granice, odnosno u sprečavanju prolaska ilegalnih migranata preko teritorije Republike Hrvatske, u blizini Tuhobića, odnosno 5 kilometara od prve ceste, na nepristupačnom terenu. Policijski službenici su sprečavali prelazak grupe koja se najvjerovatnije željela dokopati Slovenije, a u tom postupanju je jedan migrant povrijeđen,” rekao je ministar.

 

Prema do sada prikupljenim saznanjima, vjerojatno je došlo do ranjavanja zbog upotrebe vatrenog oružja. Po tome će, kazao je ministar, postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo, koje će provesti uviđaj. Uz to, glavni ravnatelj policije uputio je u Rijeku stručni tim Ravnateljstva, jedan dio tog tima je sinoć došao, a drug dio tima, u kojem će biti zastupljene sve relevantne linije rada hrvatske policije, će doći danas, tako da ćemo imati više informacija, kazao je ministar.

 

Ministar Božinović je u riječkoj bolnici razgovarao s doktorima koji su migranta zbrinuli u primarnom traktu, a potom i s liječnikom iz operacijskog tima. Radi se o težoj povredi.

 

Na pitanje jesu li i migranti bili naoružani, odgovorio je da u ovom trenutku ne može govoriti o detaljima, jer je zbog toga i naložen uviđaj od strane Državnog odvjetništva koje će danas izaći na teren, a takođe i inspiciranje događaja od strane Ravnateljstva policije.

 

Ostali migranti su, koliko mu je poznato, u policijskoj stanici i ima ih 15-ak.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *