Ministar odbrane se izvinio zbog skandala u hrvatskoj vojsci

Region

Ministar odbrane, Damir Krstičević, izvinio se danas građanima u, kako je rekao, ime cijele Hrvatske vojske zbog trojice pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku, koji su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja preobučenog u pilotsku uniformu.

 

Ovu skandalaznu informaciju objavio je Dnevnik Nove tv i to u danu kada je u Hrvatskoj počeo prvi dan Izbornog kongresa Evropske narodne partije (EPP), kojem su prisustvovale najviše zvanice evroskih država i EU.

 

Trojica pilota su sada pod istragom civilne i vojne policije, a Krstičević, uz izvinjenje kažeda to nisu vrijednosti, kako je naveo, “pobjedničke Hrvatske vojske”.

 

“Hrvatski vojnik puno je puta dokazao svoje vrijednosti i sposobnosti”, rekao je Krstičević za zagrebačku N1 tv.

 

“Ovo nije Hrvatska vojska, ovo su izolovani slučajevi. Hrvatska vojska će pobijediti ovu situaciju i ovakve ljude ćemo istjerati iz sistema”, rekao je Krstičević, koji je osnovao Komisiju koja će, kako se navodi, analizirati ovu situaciju i predložiti mjere za “obračun” s ovakvim situacijama.

 

“Žao mi je, izvinjenje svima”, poručio je Krstičević.

 

A na pitanje kako je reagovao na ovaj slučaj, Krstičević je rekao da su hrvatski piloti “sjajni dečki”, što su, kako je rekao pokazali i u domovinskom ratu.

 

“Bićemo čvrsti u sankcioniranju ovog slučaja. Kazna mora biti na nivou”, rekao je ministar.

 

(Tanjug)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *