Počela gradnja autoputa u Srbiji i mosta preko Save

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je početku radova na izgradnji autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

 

Komercijalni ugovor za izgradnju autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica potpisan je 19. novembra sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt. Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procijenjena vrijednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

 

Novom saobraćajnicom povezaće se Mačva i Zapadna Srbija sa strateškim Koridorom 10, što će značajno da utiče na nove investicije u ovom dijelu Srbije.

 

“Posebno sam ponosan, što u jednom danu potpisujemo ugovor za Moravski koridor, a onda u istom danu otvaramo radove na novom autoputu Ruma-Šabac-Loznica. To govori o tome koliko se Srbija menja, koliko napredujemo, koliko znamo da možemo i koliko smo uspeli da uredimo javne finansije”, rekao je Vučić.

 

Prema njegovim riječima, Srbija sada može da gradi nove puteve jer su stabilne finansije.

 

“Oni koji grade puteve, nikoga ne mrze. To je naša politika. Mi želimo pristojnu Srbiju. Tu nema stajanja. Mi gledamo u budućnost”, rekao je Vučić.

 

Vučić je poručio žiteljima ovog kraja da će dobiti brz i moderan put koji će dovesti još više investitora i posao za ljude koji ovdje žive.

 

“Azvirt je jedna strašna firma, jedna odlična firma, s njima nema problema! Braćo, imaćete još mnogo posla u Srbiji”, rekao je Vučić.

 

Pored predsjednika Srbije, na svečanom otvaranju prisutnima se obratila i zamjenica predsjednice Vlade Srbije Zorana Mihajlović. Obilježavanju početka radova prisustvovali su i zamjenik predsjednika azerbejdžanske kompanije Azvirt, koja je izvođač radova, Karaman Ahmedov, ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov, kao i radnici Azvirta.

 

“Danas je veliki dan za Srbiju. Pored toga što smo jutros potpisali ugovor za Moravski koridor, danas počinjemo i da gradimo ovaj autoput. Srbija nema vremena da gubi nijedan dan. Završili smo Koridor 10, završili smo oko 100 kilometara autoputa ‘Miloš Veliki’, za koji dan otvorićemo i deonicu od Obrenovca do Surčina”, rekla je Mihajlović.

 

Predstavnik kompanije Azvirt Karaman Ahmedov je čestitao Vladi Srbije na ovom projektu uz napomenu da će ovaj put biti “arterija” zahvaljujući kojoj će biti pospješen razvoj okolniih gradova, ali i čitavog regiona.

 

“Ovaj put će podstaći razvoj privatnog biznisa ne samo u Srbiji nego i u Bosni i Hercegovini”, rekao je Ahmedov.

 

Trasa budućeg državnog puta IB reda je utvrđena na osnovu generalnog projekta, plana područja posebne namjene i usaglašavanja sa predstavnicima lokalne samouprave.

 

Projekat je podijeljen na tri dionice: dionica 1 autoput Ruma – Šabac dužine 21,14 kilometara, dionica 2 most preko rijeke Save dužine 1.327,5 metara i dionica 3 brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine 54,58 kilometara.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *