Crnogorci zabranili e-cigarete u zatvorenom prostoru

Region

U Crnoj Gori je korišćenje elektronskih cigareta, čijom se upotrebom proizvodi duvanski dim, odnosno koje funkcionišu na bazi sagorevanja, takođe zabranjeno u zatvorenom prostoru u kojem se služe hrana i piće.

 

Kako je saopštilo crnogorsko Ministarstvo zdravlja, u zatvorenom prostoru dozvoljena je upotreba bezdimnih duvanskih proizvoda, čijom se upotrebom ne vrši sagorevanje duvana, uključujući duvan za žvakanje, duvan za šmrkanje i duvan za oralnu upotrebu.

 

Dodaje se i da je zakonom, koji je ljetos stupio na snagu, zabranjeno i izlaganje drugih osoba sekundarnom duvanskom dimu, odnosno dimu koji se ispušta sagorevanjem na zapaljenom kraju cigarete ili iz drugih duvanskih proizvoda za pušenje, u kombinaciji s dimom koji pušač izdiše.

 

Takođe, zabranjena je i prodaja duvanskih proizvoda u javnom prostoru u kome se obavlja vaspitno-obrazovna i zdravstvena delatnost, u apotekama i specijalizovanim prodavnicama medicinskih sredstava, u javnom prostoru sportsko-rekreativnih objekata, iz automatskih aparata, kao i davanje posrednih ili neposrednih povlastica kupcima ili nekom trećem licu, kao što je davanje poklona, premija ili prava da se učestvuje u nagradnoj igri, lutriji ili takmičenju.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *