Vučić komentarisao hrvatske predsjedničke kandidate

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je iz profesionalnih razloga gledao sinoćnje sučeljavanje kandidata za predsjednika Hrvatske, kojima je Srbija bila jedna od glavnih tema.

 

Nakon otvaranja dionice auto-puta “Miloš Veliki”, od Surčina do Obrenovca, predsjednik Srbije je u razgovoru s novinarima rekao da mu “đavo nije dao mira” i da je gledao sučeljavanje kandidata za predsjednika Hrvatske na HRT-u.

 

“Dva od šest osnovnih pitanja ticala su se Srba ili ćirilice. Hteo sam da vidim profesionalno. Mogao bih da vam kažem koga vidim u drugom krugu, a koga kao pobednika. Ali, ako bih to rekao drugima bih omogućio da se približe. Toliko je bilo očigledno”, kazao je Vučić.

 

Predsjednik Srbije je istakao da ono što je mogao da čuje nije bilo naročito ohrabrujuće. Istakao je da je srećan zbog toga, jer bi, kako kaže, u Srbiji u 60 pitanja koja bi eventualno bila postavljena, jedno možda, i to uopšteno, bilo o situaciji u regionu, a posebno o Hrvatskoj nijedno, što, kaže, mnogo dobro i lijepo govori o Srbiji.

 

Dodao je da je Hrvatska u ekonomskom smislu ispred Srbije, ali da se Srbija polako približava, a da u deceniji koja dolazi može u tom smislu da im se sasvim približi, jer uveliko smanjuje tu razliku.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *