Vulin: Đukanović ne može da traži od Srbije da ne brine o Srbima

Region

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da crnogorski predsjednik Milo Ðukanović može da “izmišlja pretnje”, ali da ne može od Srbije da traži da ne brine o Srbima.

 

“Zašto je postojanje srpske nacije u Crnoj Gori pretnja za Mila Ðukanovića i njegove Crnogorce? Zašto su podignuta tri prsta razlog za batinanje? Zašto su poželjni svaki pregovarač i svaka crkva samo ako nisu srpski patrijarh i Srpska pravoslavna crkva? Zašto je trobojka postala uvredljiva u Crnoj Gori a uriniranje po njoj nije? Zašto svaki predsednik države iz okruženja može i sme da brine o svom narodu u Crnoj Gori osim predsednika Srbije”, poručio je Vulin odgovarajući Ðukanoviću koji je rekao da Srbija nameće srpstvo izvan svojih granica.

 

Vulin dodaje da sva ta pitanja ostaju bez odgovora, kao što, ističe, još čeka da mu ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković odgovori koje to hibridne prijetnje dolaze iz Srbije u Crnu Goru, a da nisu hibridi “semenskog kukuruza”.

 

“Ðukanović ima pravo da prvi u svojoj porodici postane Crnogorac ali nema prava da ostajanje drugih porodica u srpstvu proglasi pretnjom. Može svoj put do Boga Ðukanović da traži preko Miraša ali ne može da brani Srbima da za svog zastupnika pred Bogom imaju patrijarha Irineja i da decu krste u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Može Ðukanović da izmislja pretnje ali ne može od Srbije da traži da ne brine o Srbima i njihovom postojanju”, poručio je Vulin u saopštenju.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *