Knežević o upadu u kuću i hapšenju majke

Region

Poslanik Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu Milan Knežević održao je konferenciju za medije povodom pretresa porodične kuće i hapšenja njegove majke.

 

Knežević je povodom hapšenja njegove majke i brata od strica rekao da su vlasti imale naredbu o hapšenju tri dana, ali da se čekalo da on i njegov brat sa kojim živi u porodičnoj kući napuste Crnu Goru kako bi organizovali “akciju protiv žene od 69 godina”.

 

On ističe da je tek nakon “kontinuiranog insistiranja” njegove majke da joj objasne o čemu se radi, pripadnici policije pokazali naredbu sudije Osnovnog suda od 28. januara za pretres jer sumnjiče da je njegov brat držao eksplozivne materije i oružje u porodičnoj kući.

 

“Policija i svi koji su ovo naredili i uradili su već tri dana znali da postoji naredba i mogli su da izvrše pretres kuće kad smo tu bili brat i ja, nego su čekali da moj brat napusti Crnu Goru, da ja odletim za Beograd u popodnevnim časovima i onda su organizovali akciju na ženu od 69 godina”, rekao je on, prenosi “B92”.

 

Upad policije u porodičnu kuću je opisao na sljedeći način:

 

“Demolirali su kuću i uperili duge cijevi u ženu od 69 godina, nastavnicu u penziji. I to im je bilo malo, pa su demolirajući moju porodičnu kuću polomili fotografiju mog pokojnog oca i bacili je na pod, što je moju majku dodatnu iziritiralo. Zbog toga im je uputila nekoliko kletvi – dabogda vam Sveti Vasilije i sveti Petar sudili i dabogda vama ovako vaše kuće pretraživali. To je uznemirilo jedno 50-ak pripadnika policije pod fantomkama bez očiju, obraza i stida, pa su ženi stavili lisice na ruke, odveli je u Centar bezbjednosti, a kasnije je spustili u čuvenu ‘betonjerku’ sa namjerom da podignu krivičnu prijavu protiv nje”.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *