Vučić: SAD čvrsto za ukidanje taksi

Region

Amerikanci veoma čvrsto i tvrdo insistiraju na hitnom ukidanju taksi, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije razgovora sa specijalnim izaslanikom američkog predsjednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, Ričardom Grenelom i istakao da ti razgovori nikada nisu laki za Srbiju.

 

“Od izuzetnog je značaja da Amerikanci veoma čvrsto, tvrdo insistiraju na ukidanju taksi, odmah, hitno, i da se nastave razgovori između nas i Prištine”, rekao je Vučić novinarima u Minhenu.

 

Predsjednik Srbije je pred sam početak sastanka kratko rekao novinarima da očekuje dobar razgovor sa američkim diplomatom, rekavši da će razgovarati prije svega o Kosovu, odnosno o obezbjeđivanju uslova za nastavak dijaloga.

 

Grenel je posljednjih dana u više navrata poručio Prištini da ukine takse i to bez uvođenja recipročnih mjera prema Beogradu.

 

Sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

 

Vučić je sa Grenelom razgovarao uoči sutrašnje 56. Minhenske bezbjednosne konferencije.

 

Prema Tanjugovim informacijama, susret sa Grenelom je, inače, samo prvi u nizu dogovorenih i mogućih sastanaka srpskog predsednika sutra u Minhenu, gdje će se okupiti evropska, ali i “prekoatlantska” politička elita.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *