Vulin: Odluke Ustavnog suda BiH vode razvlašćivanju Srpske

Region

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH, da svako smanjivanje, umanjivanje, pražnjenje kapaciteta Republike Srpske predstavlja ozbiljnu opasnost za fizički opstanak srpskog naroda u BiH.

 

Osvrćući se na posljednju odluku Ustavnog suda BiH koji je osporio Zakon o poljoprivrednom zemljištu Republike Srpske, Vulin je ocijenio da se ide u pravcu potpunog razvlašćivanja Republike Srpske.

 

– Ide se na kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, na to da Republika Srpska postane `prazna ljuštura` koja ništa ne garantuje svojim građanima – rekao je Vulin.

 

On je naglasio da je prvo donijeta odluka da Republika Srpska nema pravo na svoj datum i na svoj praznik.

 

– Sad ste doneli drugu odluku po kojoj kažete da poljoprivredno zemljište pripada BiH. Sljedeća odluka koja se priprema je da sve šume i sve vode pripadanu BiH – ukazao je Vulin.

 

Prema njegovim riječima, u Republici Srpskoj nema rudnika zlata, ali ima hidroenergetskog potencijala, ima šuma, a tu je i Drina.

 

– To su stvari koje su prednost Republike Srpske. Sad ćete i to da im uzmete? Kako mislite da Republika Srpska ćuti i posmatra sve to – upitao je Vulin.

 

Vulin je za televiziju “Pink” rekao da je SDA na kongresu prije nekoliko mjeseci donijela platformu u kojoj se kaže da je njihov strateški cilj ukidanje Republike Srpske, konstatujući da to upravo rade.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *