Esterajh: Prvi migranti stigli u Sjevernu Makedoniju

Region

Prva veća grupa migranata sa grčko-turske granice, navodno, već je stigla u Sjevernu Makedoniju, tvrdi bečki dnevnik “Esterajh”, dodajući da im odatle treba deset dana da dođu do austrijske granice.

 

List se poziva na fotografiju koju je dobio od jedne obavještajne službe sa lica mjesta, koja pokazuje grupu migranata od oko 1.000 osoba na jednom gradskom trgu u Sjevernoj Makedoniji.

 

Avganistanci i Sirijci uspjeli su u haosu na grčko-turskoj granici da se “provuku” i niko ne zna koliko je uspjelo da prođe, navodi dnevnik.

 

“Radi se samo o muškarcima i mladim momcima u ovoj prvoj grupi”, navode izvori “Esterajh”.

 

Za oko desetak dana bi ta prva grupa mogla da dospije do austrijske granice sa Slovenijom Špilfeld, ukoliko ne bude zaustavljena na srpskoj i hrvatskoj granici, smatraju obavještajni krugovi.

 

Ta procjena se pokplapa s onom austrijske vojske, koja očekuje novi talas azilanata krajem iduće nedjelje na austrijskoj granici.

 

“Bićemo pripremljeni, jer smo učili iz talasa 2015”, poručuju iz austrijske vojske.

 

U Ministarstvu unutrašnjih poslova polaze od toga da će migranti ove godine dolaziti samo u većim grupama, a ne jednom ogromnom talasu.

 

Eksperti ministarstva tri puta dnevno analiziraju aktuelnu situaciju, i imaju svoje ljude u Grčkoj, Sjevernoj Makedonji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj, tvrdi list.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *