Iz sjedišta beogradske policije ukradeno 88.700 evra

Region

Prema podacima N1, prije desetak dana, nadležni su, tokom provjere, primjetili da iz jednog od sefova u PU za Grad Beograd nedostaje veća količina deviza, oduzetih od osumnjičenih tokom hapšenja.

 

Odmah je kontaktiran i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, pošto pristup sefovima imaju samo pojedini zaposleni u toj policijskoj zgradi. Istraga o nestanku više od 80 hiljada evra je u toku.

 

U MUP-u Srbije za Televiziju N1 su potvrdili ova saznanja i rekli da je nakon kontrole čuvanja i postupanja sa oduzetim predmetima u krivičnom ili prekršajnom postupku, koju je sprovela Policijska uprava za Grad Beograd, utvrđeno da u kasi Uprave kriminalističke policije nedostaje 88.700 evra, koji su oduzeti u toku pretkrivičnog postupka.

 

Komisija koja je izvršila kontrolu je o svemu sačinila zapisnik, nakon čega je obavešten i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije. Pripadnici SUK-a su, po nalogu nadležnog tužilaštva, obavili razgovore sa više policijskih službenika koji su imali kontakt sa navedenim novcem ili metalnom kasom u kojoj je čuvan.

 

O svemu je dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *