Još šest slučajeva zaraze virusom korona u Crnoj Gori

Region

U Crnoj Gori registrovano je još šest slučajeva obolijevanja od virusa korona, a ukupan broj oboljelih trenutno je osam, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

 

U saopštenju se navodi da su danas u laboratorijama Instituta završene preliminarne analize 20 uzoraka uzetih od osoba iz nadzora i kontakata do sada potvrđenih slučajeva.

 

“Od obrađenih uzoraka pozitivno je šest, od kojih jedan nema epidemiološku povezanost sa do sada potvrđenim slučajevima”, kažu u Institutu.

 

Kako su naveli, u 18.00 časova pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazile su se 3.523 osobe, uključujući i crnogorske državljane koji su organizovano doputovali u domovinu, a koji su iz preventivnih razloga smješteni u karantin.

 

U Institutu su rekli da je takav skok broja pozitivnih slučajeva bio očekivan, imajući u vidu broj bliskih kontakata koji su identifikovani i obrađeni.

 

“Ekipe Instituta će i ovo veče provesti na terenu sprovodeći dalju identifikaciju kontakata i obradu prikupljeni h podataka”, navodi se u saopštenju.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *