Srbija će prihvatiti najteže slučajeve iz Republike Srpske

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da će i pored mjere zatvaranja graničnih prelaza za putnički saobraćaj Srbija prihvatati najteže slučajeve oboljelih od virusa korona iz Republike Srpske i da će izvoziti brašno i za Srpsku, odnosno BiH.

 

“Spremni smo da izvezemo brašno i za Crnu Goru i za Severnu Makedoniju”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

 

On je rekao da iznalazi način da snabdije Srbe na Kosmetu.

 

“Danas smo primili na lečenje jedno lice sa Kosmeta”, rekao je on

 

Predsjednik je poručio da će snabdijevanje trgovina robom široke potrošnje biti nastavljeno i da nema razloga za paniku i ponovio potrebu da građani ostanu disciplinovani, konstatujući da je u protekla tri dana od kada je Vlada Srbije uvela stroge mjere, posebno zabranu kretanja starijim spaseno na desetine hiljade života.

 

Od sutra zatvaranje graničnih prelaza za putnički saobraćaj

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se zatvaraju svi granični prelazi u Srbiji za sve vrste putničkog saobraćaja zbog pandemije virusa korona.

 

“Sem transportnih kamiona niko ne može da uđe na teritoriju Srbije”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, precizirajući da će granični prelazi za drumski, željeznički i riječni saobraćaj biti zatvoreni od sutra ujutro u 8.00 časova.

 

Vučić je naveo da je ušlo 71.180 državljana Srbije, prvenstveno iz Njemačke i Austrije i da je to ogroman problem za zemlju.

 

Predsjednik Srbije je rekao da se od momenta kada u jednoj zemlji bude više od 100 registrovanih, a Srbija sada ima 103 slučaja, rast kreće geometrijskom brzinom, te je stoga disciplina od presudnog značaja.

 

On je naveo da se Srbija kontinuirano snabdijeva medicinskom opremom i da čini sve da zbrine sve pacijente i obezbijedi dovoljan broj respiratora i kiseonika.

 

“Razgovarao sam danas sa srpskim članom Predsedništva BiH /Miloradom Dodikom/ i Srpska ima malo respiratora. Mi nabavljamo i ove transportne respiratore”, rekao je Vučić.

 

Predsjednik Srbije je naveo da su kapaciteti infektivne klinike u Beogradu sada popunjeni i da će novi pacijenti biti upućivani na Kliniku “Dragiša Mišović”.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *