Na Institutu Dedinje zaraženo najviše anesteziologa, hirurga i sestara

Region

Od 67 zdravstvenih radnika koji su zaraženi novim virusom korona u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje najviše je medicinskih sestara koje rade u intenzivnoj njezi sa pacijentima, anesteziologa i hirurga, kaže direktor te bolnice Milovan Bojić.

 

On je naglasio da je testirano 250 ljudi u Institutu, da je virus potvrđen kod 67 zdravstvenih radnika i 14 pacijenata, da su zaraženi zdravstveni radnici isključeni sa posla, a pacijenti zbrinuti u kovid bolnicama.

 

Navodi da je utvrđeno da su u Institut virus unijeli pacijenti koji su bili u periodu inkubacije kada su stigli u tu zdravstvenu ustanovu.

 

Bojić kaže da je Institut tokom epidemije postao dežurna ustanova za zbrinjavanje svih hitnih stanja u kardiovaskularnoj hirurgiji, jer su su mnogi zdravstveni centri koji su zbrinjavali te pacijente pretvoreni u kovid bolnice.

 

“Formirali smo konzilijum za hitna stanja gde su bila trojica naših najistaknutijih doktora i operisali smo samo najhitnihe od hitnih stanja”, rekao je on za TV Pink.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *