Na Institutu “Torlak” koronom zaraženo 12 zaposlenih

Region

Korona virus je ušao i u Institut za virusologiju, vakcinu i serume “Torlak” u Beogradu, gdje se i vrši najveći deo testiranja na Kovid-19. Na pitanje šta se dešava na “Torlaku”, te da li je direktorka ove ustanove oboljela od korona virusa, dr Darija Kisić Tepavčević je odgovorila:

 

– Na “Torlaku” su zaposlene 223 osobe, 12 je pozitivno na korona virus. Procedure su iste kao i u drugim ustanovama. Kao i na drugim mjestima vršili smo preraspodjelu radnika, svi pomažu kako bi se održalo masovnije testiranje – kazala je dr Kisić Tepavčević.

 

Prema posljednjim podacima objavljenim danas u 15 časova, nakon što je testirano 1.893 lica, u Srbiji je registrovano 238 novooboljelih od korona virusa, dok je, nažalost, preminulo još pet osoba, te je ova brojka narasla do 71. Trenutno je hospitalizovano 2.150 osoba.

 

Podsjetimo, danas u 17 časova u Srbiji počeće najduži policijski čas do sada koji će trajati 60 sati ili puna dva i po dana. Stanovnici Srbije će na ulice moći da izađu tek u ponedjeljak u 5 časova, prenosi Blic.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *