Beroš: Razmislićemo o popuštanju mjera u narednom periodu

Region

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš najavio je danas da će se u narednom periodu razmisliti o popuštanju mjera donijetih zbog sprečavanja širenja korona virusa.

 

Beroš je za HRT rekao da je moguće predvidjeti ponašanje virusa, ali da ne žele da se, kako je kazao, vezuju za rokove koje ne bi mogli da ispoštuju.

 

On je rekao da je porast oboljelih u Hrvatskoj još uvijek u granicama koje su sami sebi odredili te da strategija djeluje, da je imaju i da je vrlo jasna – cilj je usporiti značajan porast oboljelih i omogućiti sistemu da pruža adekvatnu zdravstvenu zaštitu, da nije preopterećen.

 

“Mogu reći da su naši podaci vrlo dobri i zadovoljavajući”, rekao je Beroši i dodap da su brinuli o balansu mjera koje sprečavaju širenje i omogućavaju normalne životne aktivnosti.

 

On je rekao da ono što čeka Hrvatsku u narednom periodu jeste promišljanje o relaksaciji, opuštanju tih mjera kako bi se omogućili svi oni životni tokovi koji se mogu odvijati, da bi i privredne aktivnosti na neki način oživjele, ali da se i dalje uz to ima kontrola broja oboljelih.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *