Registrovano deset novih slučajeva virusa korona u Hrvatskoj

Region

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš rekao je danas da je u protekla 24 časa u zemlji registrovano 10 zaraženih virusom korona, te je ukupan broj porastao na 1.881.

 

“Ukupan broj preminulih je i dalje 47. U bolnicama su 324 pacijenata, a kod kuće 786. Na respiratoru je 18 pacijenata, što je za pet manje nego juče”, rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba civilne zaštite.

 

Prema njegovim riječima, do sada je testirano 25.610 lica.

 

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović rekao je da je cilj sistema bio usporavanje kretanja na području Hrvatske, ocijenivši da je ta odluka imala veliku ulogu u sprečavanju širenja virusa korona.

 

“Ne smijemo dopustiti da nas virus nadmudri i vrati na staro. Pozivamo građane da i dalje budu racionalni, te da mjesto stanovanja napuštaju samo u slučaju potrebe. Glavno pravilo je i dalje ostani kući. Što se tiče epidemiološke situacije, stvari se mogu vratiti za neke tačke i na staro, ako se stanje pogorša”, istakao je Božinović.

 

Božinović je rekao da su zatražili od svih županijskih štabova da pomno prate situaciju i da vrlo brzo reaguju prilikom svakog slučaja zaraze jer od kvaliteta njihove reakcije zavisi epidemiološka krivulja.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *