Novo žarište virusa korona u Hrvatskoj

Region

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš izjavio je da su u ovoj zemlji za posljednja 24 sata zabilježena 42 nova slučaja virus korona, čime se ukupan broj zaraženih osoba popeo na 1.950.

 

“Danas je 58. dan od pojave korone u Hrvatskoj. Imamo 42 novooboljelih, ukupno 1.950 slučajeva. Testiranih 27.614, jučer 1.340. Broj pozitvnih nalaz pada pa je danas 7,06 posto. Hospitaliziranih je 314, tri manje nego jučer. Otpuštenih iz bolnica imamo 33 više nego jučer, a ukupno imamo 869 oporavljenih 68 više nego jučer. Imamo žarište u domu za starije u Koprivnici gdje imamo 13 pozitivnih korisnika i 2 pozitivna djelatnika”, rekao je Beroš.

 

Nakon sjednice hrvatskog Štaba rečeno je da je Hvatskoj pojavilo novo žarište, i to u staračkom domu u Koprivnici.

 

“Tamo je bilo prije šest pozitivnih pacijenata, prvo smo imali samo dva. Zadnjim testiranjem se pokazalo kako u dijelu gdje je 20 štićenika njih 13 pozitivno na koronavirus. Radi se o stacionaru doma gdje su smješteni teški bolesnici i teško pokretni pacijenti. Prema informacijama iz staračkog doma štićenici su bili stavljeni u samoizolaciju, a je li se kršila mi ne znamo. Kako je došlo do proboja zasad ne znamo, ali na terenu su epidemiolozi”, rekao je upravnik HZJZ Krunoslav Capak.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *