Beroš najavio obavezno testiranje lica koja ulaze u Hrvatsku

Region

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš najavio je obavezno testiranje lica koja ulaze u Hrvatsku na tri dana jer su pojedinci iz inostranstva ostvarili kontakte zbog čega je došlo do novih slučajeva zaraze virusom korona.

 

Beroš je pojasnio da su neki od zaraženih četvoro hrvatskih državljana, koji su istim automobilom došli u Hrvatsku na 72 časa, ostvarili kontakte, čime je poremećeno nekoliko sedmica rada.

 

On je potvrdio da su u Hrvatskoj preminule još dvije osobe od posljedica virusa korona, a da je u posljednja 24 časa evidentirano osam novooboljelih.

 

Direktor Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu Alemka Markotić rekla je da je s kliničke strane slika veoma dobra, da u Puli nema nijednog pacijenta u bolnici, odnosno da su se svi oporavili, prenose hrvatski mediji.

 

“Dobri brojevi mogu se brzo pokvariti ili ih možemo dovesti do nule i biti zadovoljni i uživati u ljetu”, poručila je Markotić.

 

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je da će, vjerovatno, dopustiti otvaranje dječjih igrališta, a razmatraju i da se dopusti veći broj ljudi na vjenčanjima i sahranama.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *