Poslanik pretučen pred zgradom Skupštine Srbije

Region

Poslanik “Dveri” Boško Obradović i pristalice Saveza za Srbiju pokušali su danas da blokiraju rad Skupštine Srbije i pred zgradom Doma Narodne skupštine pretukli su poslanika Marijana Rističevića, saopštila je danas predsjednik Skupštine Maja Gojković.

 

Ona je na početku sjednice Skupštine, koja je kasnila oko 40 minuta, rekla da su Obradović i pristalice Saveza za Srbiju pokušali da spriječe legalno i legitimo tijelo da radi svoj posao.

 

“Brutalno je napadnut poslanik Marijan Rističević od horde fašista koji su još ispred Skupštine Srbije. Tukli su ga, oborili na zemlju, šutirali, povredili, iscepali mu sako”, rekla je Gojkovićeva navodeći da je to razlog kašnjenju početka sjednice.

 

Ona je istakla “da su se ovakve pojave pred parlamentima dešavale samo kada se rađao fašizam u Evropi i pozvala čelnike EU da osude ovakav događaj”, te dodala da očekuje da se o ovome izjasne državni organi Srbije.

 

Poslanik Rističević, ipak, prisustvuje sjednici Skupštine i to u košulji, bez sakoa.

 

Na dnevnom redu Skupštine Srbije danas su Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o lokalnim izborima, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *