Brač novo žarište korone u Hrvatskoj

Region

Na ostrvu Braču, koje je nakon 22 pozitivna slučaja na virus korona označeno kao novi klaster, biće proveden znatno veći broj testiranja, jer je ostvaren veoma veliki broj kontakata, rekao je šef Štaba Civilne zaštite Dragan Martinić.

 

Martinić je naveo da očekuju dolazak mobilne kovid ambulante koja će uzimati briseve na ostrvu, većinom u Nerežišćima i Supetru, prenose hrvatski mediji.

 

Štab Šibensko-kninske županije saopštio je da nema novih slučajeva zaraze, ali da je u klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” u Zagrebu preminula pacijentkinja s područja ove županije stara 71 godinu, koja je bila pozitivna na virus korona i hronični bolesnik.

 

Ovo je treći slučaj sa smrtnim ishodom osobe oboljele od virusa korona sa područja ove županije.

 

Preminula je i jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije, koja je zbog kovida 19 bila na respiratoru u KBC Osijek. Radi se sedamdesetogodišnjem muškarcu koji je imao hipertenziju.

 

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović najavio je ranije mogućnost da se ostrvo Brač zatvori zbog povećanog broja oboljelih od virusa korona.

 

Zaraza je potekla od starijeg pacijenta koji se vratio sa liječenja iz bolnice u Splitu, nakon čega su ga posjetile brojne komšije i prijatelji. Od 36 ljudi koji su došli u posjetu, utvrđeno je da ih je 22 pozitivno na virus korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *