U Šidu za 24 sata više od 50 incidenata

Region

Na području opštine Šid zabilježeno je više od 50 incidentnih situacija u vezi sa migrantima u prethodna 24 sata, izjavio je zamjenik predsjednika ove opštine Zoran Semenović.

 

On je rekao da su pripadnici Vojske Srbije, u saradnji sa pripadnicima MUP, u prethodna 24 časa zatekli migrante van prihvatnih kampova i van mjesta predviđenih za njihovu redovno kretanje.

 

Semenović je za TV Prva izjavio da je u toku noći bilo nekoliko manjih incidenata i da je zabilježeno da su pojedini taksisti vozilima kikindskih i beogradskih tablica dovozili grupe migranata u Šid.

 

On je istakao da su brzim intervencijama bezbjednosnih snaga migranti vraćeni u prihvatne centre, ali da su bili bez zaštitnih maski, pa se strahuje da bi zbog toga mogla da se pogorša epidemiološka situacija na području opštine Šid.

 

Semenović je naveo da su građani Šida u prethodnih sedam dana imali određenih problema zbog migranata, ali da je u prethodna dva dana, kada su u Šid stigli pripadnici Vojske Srbije koji obezbjeđuju tri migrantska prihvatna centra, osjetno poboljšana bezbjednost.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *