Obradović i Kostić prekinuli štrajk glađu, poručili da nastavljaju bojkot kampanju

Region

Predsjednik stranke Dveri Boško Obradović saopštio je danas da je nakon kosultacija sa ljekarima odlučio da on i njegov stranački kolega Ivan Kostić prekinu štrajk glađu u koji su stupili nezadovoljni političkom situacijom u Srbiji.

 

Obradović je ocijenio da su ovim štrajkom sve učinili da skrenu pažnju domaće i međunarodne javnosti na svoje zahtjeve i na, kako je naveo, nedemokratski karakter vlasti.

 

“Nastavljamo aktivnu bojkot kampanju i poštujemo rešenost da ćemo bojkotovati sve izbore. Ono što nas uznemirava jeste ćutanje najviših pravosudnih institucija, ćuti Ustavni sud, a na stolu imaju inicijative za ocenjivanje ustavnosti izbornog procesa. Drugih 50 i više zemalja odgodilo je izborne aktivnosti”, rekao je Obradović novinarima.

 

Poslanik Ivan Kostić ocijenio je da su ljudi prepoznali njihovu borbu i poručio da od svojih zahtjeva neće odustati.

 

“Ne odustajemo od svojih zahteva. Nama nije problem da budemo ovde još, ali mi smo svoje kapacitete iscrpeli. Ni od jedne nadležne institucije nismo dobili odgovor. Na 300 pisama organizacijama i institucijama u Rusiji, Americi i EU nismo dobili odgovor”, rekao je je Kostić.

 

Obradoviću je ovo bio 11. dan štrajka glađu, a Kostiću deveti.

 

Na početku štrajka na stepenicama Skupštine Srbije Obradović je uputio pet zahtjeva vlastima, koji se odnose na striktno poštovanje Ustava i Rezolucije 1244, gostovanje na RTS u trajanju od 60 minuta, jasniji stav prema protestima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i odgađanje izbora u Srbiji, zakazanih za 21. jun.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *