Crna Gora 2. juna proglašava kraj epidemije

Region

U Crnoj Gori nema aktivnih slučajeva infekcije korona virusom, a direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša kaže da bi kraj epidemije u toj zemlji, ukoliko ne bude novih slučajeva, mogao biti proglašen početkom juna.

 

– Ako ne bude do 2. juna nijednog slučaja korona virusa, onda možemo reći da smo sa ovom epidemijom završili – rekao je Mugoša.

 

Direktor IJZ ipak upozorava da građani moraju da prihvate da nije sve prošlo i da se moraju pridržavati svih mjera koje su još na snazi. Te mjere će morati da poštuju i oni koji dolaze u Crnu Goru, prenosi RTCG.

 

– Ovaj virus neće nestati tek tako i postoji mogućnost da je još tu. Mi testiramo i tražimo, a nadamo se da će i ostati da ga nema – rekao je Mugoša.

 

Komentarišući posljednji slučaj inficiranog korona virusom, rekao je da nije riječ o lokalnoj transmisiji, već se radi o državljaninu Srbije koji je kratko boravio u Crnoj Gori, doživio saobraćajni udes i poslije hospitalizacije je prebačen u svoju zemlju.

 

U Crnoj Gori u ovom trenutku nema aktivnih slučajeva infekcije novim korona virusom, saopšteno je iz Instituta.

 

U Crnoj Gori su od početka epidemije od korona virusa oboljele 324 osobe, oporavilo se 315, dok je devetoro pacijenata preminulo.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *