SNS nema većinu da izglasa Anu Brnabić, Vučić insistira u prijedlogu

Region

Mediji su prenijeli da će biti odložena sjednica Skupštine Srbije na kojoj je trebalo da bude data podrška predloženom mandataru za sastav nove Vlade Srbije.

“Blic” je objavio da SNS i Aleksandar Vučić “imaju problem u obezbjeđivanju većine u parlamentu kada je riječ o izglasavanju Ane Brnabić za premijera”.

List je dodao i da je u toku dana održana sjednica beogradskog odbora SNS, a funkcioner SNS Nebojša Stefanović je rekao da je SNS “u veoma teškoj situaciji”, dodavši da za Brnabićevu neće glasati “više njih iz SNS”, sedam poslanika Jedinstvene Srbije, kao ni Muamer Zukorlić.

Stefanović je istakao i da je “Vučić odlučan i istrajan u svom prijedlogu, kao i da ga neće mijenjati ni po koju cijenu jer ovo nije samo pitanje podrške Brnabićevoj, već i Vučiću”.

Gotovo istovjetan tekst je osvanuo i na sajtu Večernjih novosti, takođe sa saznanjima da bi sjednica Skupštine Srbije trebalo da bude odložena.

Dodaje se i da će u nedjelju o novoj Vladi Srbije biti riječi na sjednici Glavnog odbora SPS, koja bi trebalo u narednom sazivu da ima veći broj ministara, jedan od njih je i Branko Ružić.

(B92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *