Nevrijeme u Sloveniji i Hrvatskoj: Vjetar čupao drveće i obarao dalekovode VIDEO

Region

Oluja i jaki vetrovi izazvali su brojne probleme na zapadu Slovenije i u centru te zemlje. Kao što je i najavljenom, nevreme je stiglo i do Hrvatske gde je padao grad veličine lešnika. Posebno dramatično bilo je u Istri.

Jak vetar čupao je drveće i blokirao puteve, javljaju slovenački mediji.

Pojedini putevi su bili blokirani zbog oborenog drveća i odrona između Nove Gorice, Tolmina i Boveca, prenosi agencija STA.

Istovremeno, državni mediji su javili da je u oblastima duž reke Soče, vetar odnosio krovove sa kuća, kao i da su zbog oborenih dalekovoda blokiran autoputput kroz Gorenjsku u Vodicama.

Nacionalna služba za spasavanje i katastrofe javila je i da je oluja oborila i brojno drveće u centralnoj Sloveniji – Kamniku, Škofji Loki, Medvodama i Komendi.

{youtube}FsVonCbzedc{/youtube}

Jako nevreme i kiša sa gradom veličine lešnika pogodilo je Hrvatsku u toku popodneva, javljaju danas hrvatski mediji.

Zapadni dio Varaždinske županije, između Bednje i Ivanca do Novog Marofa, pogodilo je novo olujno nevrijeme.

Dnevnik.hr piše da je nevreme iz Slovenije stiglo u Hrvatsku, najpre u Zagorje i Istru, da bi se zatim proširilo na Kvarner, a kako se navodi nevreme je čupalo stabla.

Jutarnji.hr prenosi da je posebno dramatično bilo u Novigradu, gde su olujni oblaci potpuno zamračili nebo, što se vidi na brojnim fotografijama objavljenim na društvenim mrežama.

Nezavisni portal grada Poreča parentium.com, piše da je glavni udar olujnog nevremena sa gradom trajalo nekoliko minuta, a da su zbog njega letele reklame, stolice, crepovi, stolovi, suncobrani i tende, kontejneri i kante za smeće, a borove iglice, granje i lišće začepili su rešetke kanalizacije, zbog čega su određeni delovi grada neko vreme “plivali”, a da je više vozila ostalo zarobljeno u kišnim jezerima.

{youtube}hmaJo5Nh3NM{/youtube}

I u Srbiji se danas po podne i uveče očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom u donjem Podrinju i Vojvodini, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *