Vučić: Pitajte Nikolića zašto nije bio na proslavi SNS-a

Region

Predsjednik Srbije i lider SNS izjavio je da sa bivšim predsjednikom Tomislavom Nikolićem ima dobre odnose i da je njegova stvar da li želi ili ne želi da dođe na proslavu SNS.

On je na pitanje N1 zašto bivši predsjednik naprednjaka Tomislav Nikolić nije bio na proslavi devetog rođendana Srpske napredne stranke na Tašmajdanu, rekao: “Pitajte njega“.

– U petak smo se videli, razgovarali o odnosima sa Kinom i Rusijom, u subotu smo bili zajedno u Kragujevcu… Ja i kada ne budem predsednik SNS, a nećete dugo čekati da to vidite, osećaću je kao svoju i odazvati se uvek kada me zovu. Sasvim sam siguran i da je Nikolić uvek uz svoju SNS, a da li će biti na skupu to je njegova stvar, rekao je Vučić.

Nikolić je, dok je bio predsjednik, napustio funkciju lidera Srpske napredne stranke, čiji je bio prvi predsjednik, a nakon završetka mandata nije se vratio u stranku.

Pred predsjedničke izbore u aprilu ove godine, SNS je odlučila da kandidat za predsjednika Srbije bude Aleksandar Vučić, iako je Nikolić bio predsjednik samo u jednom mandatu. Nakon toga, Nikolić je najavio da će se ipak kandidovati, ali je ubrzo odustao od te namjere.

Nakon izbora formiran je Nacionalni savjet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom, na čije čelo je Nikolić stupio.

Srpska napredna stranka u subotu je na stadionu Tašmajdan u Beogradu obilježila devet godina postojanja i rada, a među brojnim zvanicama nije bio i bivši predsjednik naprednjaka Tomislav Nikolić.

Lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je na Tašmajdanu da je Srbija znatno bolja zemlja nego što je bila prije pet godina i poručio da želi ubjedljivu pobjedu u Beogradu.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *