Pokrenut krivični postupak protiv troje maloljetnika zbog prebijanja djevojčice

Region

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu pokrenuće krivični postupak protiv troje maloljetnika zbog nasilničkog ponašanja, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem se vidi kako đaci Tehničke škole “Mileta Nikolić” u Aranđelovcu zlostavljaju i tuku drugaricu iz razreda, javila je Radio-televizija Srbije.

Incident se dogodio 13. oktobra kada je troje učenika prvog razreda ove škole, od kojih su dvije devojčice, vrijeđalo i tuklo djevojčicu koja je sjedila na stolici u razredu tokom odmora i nije se branila.

Za vršnjačko nasilje u školi saznalo se 12 dana kasnije kada je, kako je navela školski pedagog Jelena Ristić, učenik iz drugog odjeljenja došao kod psihologa i pokazao snimak.

Majka pretučene petnaestogodišnjakinje potvrđuje da joj kćerka nije pričala o zlostavljanju, a sumnja da je povod za napad svađa oko “Fejsbuk” profila za koji je šifru njena kćerka dala drugaricama iz odjeljenja.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović najavio je da će policija, u saradnji sa tužilaštvom, preduzeti sve mjere kako bi slučaj što prije bio riješen, a ministar prosvjete Srbije Mladen Šarčević najavio je dolazak prosvjetne inspekcije u Tehničku školu u Aranđelovcu.

Direktor škole Dragan Ranković rekao je da je, poslije provjere autentičnosti snimka, škola preduzela sve mjere po protokolu o zaštiti učenika od nasilja i zlostavljanja, odnosno da je tim za borbu protiv nasilja uzeo izjave od roditelja i učenika u prisustvu roditelja, te da se utvrđuje istina o tome šta se dogodilo.

Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *