Srbija: Neće biti vanrednih izbora

Region

Srbija neće ići na vanredne republičke izbore i beogradski izbori će biti najvjerovatnije u martu, saopšteno je nakon sjednice Glavnog odbora SNS.

Kako je rekla Maja Gojković, odluka je donesena na osnovu prijedloga lidera SNS i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a “preovladali su njegovi argumenti, kao i isključivo interesi republike Srbije, a nešto manje interesi Srpske napredne stranke”.

Iako je predsjednica Skupštine Srbije ponovila da je normalno da se čuju različiti stavovi, izgleda da su Vučićev govor na početku sjednice GO i argumenti koje je iznosio ubijedili veliki većinu članova Glavnog odbora.

Maja Gojković je navela da je za Vučićev prijedlog da se ide samo na beogradske izbore glasalo 500 članova GO, dok je samo četvoro bilo za vanredne izbore.

Nekoliko sati ranije Aleksandar Vučić je rekao da konsenzus o tom pitanju nije postignut na Predsjedništvu stranke, ali da “nije bilo ni preglasavanja”.

Na pitanje da li nešto može da se promijeni do januara i da li bi tada mogla da bude donesena odluka o raspisivanju vanrednih izbora zajedno sa lokalnim, Maja Gojković je rekla da je “donesena najbolja moguća odluka u ovom trenutku”.

Kako je rekla, “niko ne zna šta sve može da se dogodi”.

Nešto ranije, Vučić je ponovio argumente i jedne i druge strane, naveo da je njegov stav da su “izbori najmanje važni” i da “nije strašno izgubiti u Beogradu”, a nagovijestio je i da bi u slučaju vanrednih izbora i premijerka Ana Brnabić i Maja Gojković vjerovatno morale da budu zamijenjene.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *