Vučić i Govedarica razgovarali o aktuelnim političkim temama

Region

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica sastao se danas u beogradu sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Na sastanku su apostrofirane sve teme koje su od interesa za srpski narod sa obje strane Drine, navodi se u saopštenju SDS.

Predsjednik SDS je prenio predsjedniku Srbije svoje viđenje političke situacije u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj ocjenjujući da srpska politika mora da bude politika odgovornosti prema sopstvenom narodu u kojoj se ne smije olako nasjedati na razne vidove provokacija kojima je Republika Srpska često izložena.

Govedarica je nakon sastanka istakao da Vučić potpuno podržava Dejtonski mirovni sporazum, što znači da prihvata realnost koja se zove Bosna i Hercegovina, ali da iznad svega uvažava činjenicu koja se zove Republika Srpska.

– Srbi prije svega moraju da vode računa o Republici Srpskoj. Nas interesuje jaka Republika Srpska, sposobna da se nosi sa svim ekonomskim i političkim izazovima koji su pred njom, kazao je Govedarica.

Predjednik SDS je takođe naglasio da se pozicija Republike Srpske brani u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine i da je Srpska demokratske stranka sposobna da odbrani poziciju Republike Srpske od napada bošnjačkih ali i hrvatskih političkih subjekata.

Govedarica je Vučića informisao o sastanku lidera političkih partija u Republici Srpskoj na kome su opozicione političke partije predložile Sporazum o principima političkog djelovanja i koordinacije čiji je cilj stabilizacija političkih prilika u Republici Srpskoj.

– Predsjednik Vučić je izrazio zabrinutost zbog današnjih prilika u kojima živimo i pozvao nas da dignute glave gledamo u budućnost, jer Srbi treba da pamte svoju prošlost ali ne treba da žive od prošlosti. Srbi trebaju da gledaju kako da žive u budućnosti i da opstanu na ovim prostorima, rekao je nakon sastanka Govedarica.

Vučić i Govedarica su razgovarali i o potencijalnim infrastrukturnim projektima koji su u interesu Srbije i Republike Srpske i najavili da će ubuduće imati redovnu razmjenu informacija o ovim pitanjima, saopšteno je iz SDS.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *